Koolmonoxide vergiftiging

Koolmonoxide vergiftiging

 

Koolmonoxide, een zeer giftig gas, ontstaat wanneer bijvoorbeeld aardgas onvolledig verbrandt. Het is geurloos en smaakloos, waardoor u ongemerkt bewusteloos kunt raken.

Koolmonoxidevergiftiging herkennen

De eerste symptomen zijn nog onschuldig: hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid. U kunt zich ook verward of versuft voelen en een versnelde hartslag krijgen. Maar al vrij snel raakt u bewusteloos en vervolgens kunt u overlijden door zuurstofgebrek in de hersenen.

Wat te doen bij koolmonoxidevergiftiging
– Zet ramen en deuren wijd open
– Schakel het gastoestel uit
– Bel direct 112
– Haal het slachtoffer uit de ruimte met koolmonoxide en leg hem of haar in de frisse lucht.

Onderhoud is de beste remedie in dit soort gevallen, onderhoud is behoud, en voorkomen is beter dan genezen in dit geval.

Wij zien steeds meer gevallen van slecht of helemaal geen onderhoud aan cv ketels en/of geisers, jaren geen monteur geweest was niet nodig volgens de installateur… deze ketels hebben geen onderhoud horen wij van klanten dat is natuurlijk onzin elke gasketel dient 1 maal per jaar onderhoud te hebben alle pakkingen controleren, gastechnisch, meten, rookgasafvoer nazien op lekkages water bijvullen, enzovoort.

Wilt u uw cv ketel of gastoestel ook na laten kijken bel ons dan gerust voor een afspraak, wij zijn er voor u ook voor uw vragen met betrekking tot u installatie.